STUDY OF THE STABILITY OF TWO PROTEINS FREEZE-DRIED MODEL, WITH EMPLOYMENT OF DIFFERENTIAL SCANNING CALORIMETRY
Abstract
Freeze-drying has usually been employed as preservation method for proteins. However, in spite of the low moisture coment, sorne degradarion reaccions as molecular aggregacion may take place during storage. If sugars are present, non enzymatic browning reactions have also been observed. Differential Scanning
Calorimerry (DSC) has been used for measuring glass transition temperature (Tg). Above this temperature, the product loses its rigidity and the vitrous condition turns sticky. Then, the degradation rate is ofte.n accelerated. The kinetics of degradation for most freeze-dried products stored at temperature above Tg is higher than expected when Arrhenius plot is employed. Then, it is suggested to use Williams-Landel-Ferry (WLF) equation. In this paper two
freeze-dried proteins (albumin and gammaglobulin alone or with glucose) are studied by means of DSC. The effect of storage temperature on molecular aggregation and non enzimatic browning are also srudied. The results are discussed in terms of WLF and Arrhenius k inetics.
Downloads
Downloads
Published
How to Cite
Issue
Section
License

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.
Los autores que publican en esta revista están de acuerdo con los siguientes términos:
Los autores conservan los derechos de autor y garantizan a la revista el derecho de ser la primera publicación del trabajo al igual que licenciado bajo una Creative Commons Atribución-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional que permite a otros compartir el trabajo con un reconocimiento de la autoría del trabajo y la publicación inicial en esta revista.
Los autores pueden establecer por separado acuerdos adicionales para la distribución no exclusiva de la versión de la obra publicada en la revista (por ejemplo, situarlo en un repositorio institucional o publicarlo en un libro), con un reconocimiento de su publicación inicial en esta revista.
Se permite y se anima a los autores a difundir sus trabajos electrónicamente (por ejemplo, en repositorios institucionales o en su propio sitio web) antes y durante el proceso de envío, ya que puede dar lugar a intercambios productivos, así como a una citación más temprana y mayor de los trabajos publicados (Véase The Effect of Open Access) (en inglés).












