Castor bean (Ricinus communis L.) as phytogenetic resource in Cuba
Abstract
Castor bean plant (Ricinus communis L.), is a Euphorbiaceae, which has some qualities that make it a promising plant to complement cosmetic activity, and its use for medicinal purposes, among which the use of castor oil as a laxative stands out. This crop is also recognized for having a significant nematicidal activity against different plant parasitic nematodes, which are the main phytosanitary problem in various crops and cause high mortality. This review examines some of the most interesting topics in which this plant is involved, such as crop management, pests and diseases, obtainment of castor oil, determination of ricin in the cake, as well as nematicidal and insecticidal activity
Downloads
Downloads
Published
How to Cite
Issue
Section
License
Copyright (c) 2024 Copyright (c) 2024 Revista CENIC Ciencias Biológicas

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.
Los autores que publican en esta revista están de acuerdo con los siguientes términos:
Los autores conservan los derechos de autor y garantizan a la revista el derecho de ser la primera publicación del trabajo al igual que licenciado bajo una Creative Commons Atribución-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional que permite a otros compartir el trabajo con un reconocimiento de la autoría del trabajo y la publicación inicial en esta revista.
Los autores pueden establecer por separado acuerdos adicionales para la distribución no exclusiva de la versión de la obra publicada en la revista (por ejemplo, situarlo en un repositorio institucional o publicarlo en un libro), con un reconocimiento de su publicación inicial en esta revista.
Se permite y se anima a los autores a difundir sus trabajos electrónicamente (por ejemplo, en repositorios institucionales o en su propio sitio web) antes y durante el proceso de envío, ya que puede dar lugar a intercambios productivos, así como a una citación más temprana y mayor de los trabajos publicados (Véase The Effect of Open Access) (en inglés).












