Volatile compounds from leaves of Aegle marmelos (L.) Correa grown in Cuba
Abstract
Aegle marmelos (L.) Correa which belongs to the Rutaceae family is abundantly available all over India. Almost every part of the plant is used in traditional medicine of this region. Volatile compounds from leaves of plants grown in Cuba were isolated by the standard method of hydrodistillation as an oil which yielded 0.31 % (v/m). Analysis of the leaf oil by capillary gas chromatography and gas chromatography-mass spectrometry resulted in the identification of 65 components comprising more than 85 % of the total oil. The leaf oil was constituted mainly of sesquiterpene compounds, whereas Indian oil was rich in monoterpene compounds. Major components were β-caryophyllene (10.0 %) and d-cadinene (12.1 %).

Downloads
Published
How to Cite
Issue
Section
License
Copyright (c) 2005 Copyright (c) 2005 Revista CENIC Ciencias Químicas.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.
Los autores que publican en esta revista están de acuerdo con los siguientes términos:
Los autores conservan los derechos de autor y garantizan a la revista el derecho de ser la primera publicación del trabajo al igual que licenciado bajo una Creative Commons Atribución-NoComercial-CompartirIgual 4.0 que permite a otros compartir el trabajo con un reconocimiento de la autoría del trabajo y la publicación inicial en esta revista.
Los autores pueden establecer por separado acuerdos adicionales para la distribución no exclusiva de la versión de la obra publicada en la revista (por ejemplo, situarlo en un repositorio institucional o publicarlo en un libro), con un reconocimiento de su publicación inicial en esta revista.
Se permite y se anima a los autores a difundir sus trabajos electrónicamente (por ejemplo, en repositorios institucionales o en su propio sitio web) antes y durante el proceso de envío, ya que puede dar lugar a intercambios productivos, así como a una citación más temprana y mayor de los trabajos publicados (Véase The Effect of Open Access) (en inglés).