Characterization of oligogalacturonide mixtures bioactive
Abstract
Oligogalacturonides are pectic oligosaccharides composed of lineal chains of D-galacturonic acid, linked
by α (1-4) glycosidic linkage. Oligogalacturonides' mixtures are obtained by enzymatic hidrolysis of pectins of diverse
vegetal species. These oligosaccharides unchain a diverse biological activity in plants, which depends mainly on their
polymerization degrees. The National Institute of Agricultural Science has a patent technology at national scale that
lets to obtain a mixture of oligogalacturonides with different polymerization degree. In this work is presented the characterization
of oligogalacturonides by spectrophotometric analysis attending to their uronic acids, reductor sugars, and
neutral sugars content. Also the chromatographic profile of samples in study is obtained, using the derivatization with
2-aminobenzamide label and the separation by high pH anion exchange chromatography. It is achieved the separation
of at least eigth galacturonic acid oligomers with a variable degree of polymerization. On the other hand, the analysis by
Fourier transform-infrared spectroscopy (FT-IR) showed that mixtures were composed by galacturonic acid salts. Results
indicated that starting from two pectic acids with different characteristics, mixtures of oligogalacturonides of similar
chemical composition could be obtained, but they differ in the proportion that they are presented.
Downloads
Published
How to Cite
Issue
Section
License

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.
Los autores que publican en esta revista están de acuerdo con los siguientes términos:
Los autores conservan los derechos de autor y garantizan a la revista el derecho de ser la primera publicación del trabajo al igual que licenciado bajo una Creative Commons Atribución-NoComercial-CompartirIgual 4.0 que permite a otros compartir el trabajo con un reconocimiento de la autoría del trabajo y la publicación inicial en esta revista.
Los autores pueden establecer por separado acuerdos adicionales para la distribución no exclusiva de la versión de la obra publicada en la revista (por ejemplo, situarlo en un repositorio institucional o publicarlo en un libro), con un reconocimiento de su publicación inicial en esta revista.
Se permite y se anima a los autores a difundir sus trabajos electrónicamente (por ejemplo, en repositorios institucionales o en su propio sitio web) antes y durante el proceso de envío, ya que puede dar lugar a intercambios productivos, así como a una citación más temprana y mayor de los trabajos publicados (Véase The Effect of Open Access) (en inglés).











